Nya planer för gamla folkskolan

image_pdfimage_printSkriv ut

Styrelsen beslöt på sitt möte i går att nu då kaminen i slöjdsalen är klar (lerbruket måste ännu torka en vecka) så eldar vi först försiktigt bara med styrelsens krafter. Det måste ännu byggas galler runt kaminen och vedlådan ställas in samt brandutrustning anskaffas.

Dessutom beslöt styrelsen att det gamla virkesförrådet görs till slöjdarbetsrum med en liten kamin i den andra pipan. Nu då skräpet är utburet så är rummet riktigt rymligt. Och ställer vi in en hyvelbänk så kan man hyvla riktigt långa lister.

Styrelsen gjorde också principbeslut att vi själva murar en pipa i arbetsrummet på dess gamla platsen i hörnet mot köket. Men först skall kakelugn muras i slöjdsalen. Arbetsrummet har nämligen ingen värme alls just nu och där finns färdiga brandmurar.

Vi beslöt också ordna en tjärbränningsdag (en tunna) på våren. Under vintern skall det röjas bort runt rinken och i skogen och på våren kan vi ha vedtalko med den gamla klyvaren. För kaminerna behövs det ved till nästa vinter.

På våren/sommaren anordnas också byggnadsvårdsdagar för fönsterrenovering och kakelugnsmurning.  Det blev litet dåligt i somras på grund av eldsvådan i vårt kök (som nu är i användbart skick).

Köket i gamla folkskolan skall ännu få panel runt alla väggarna men är annars i skick också. Ifall vi har tid så målar vi om väggarna i lilla salen nu då den är tom.

Utomhusarbetena får vänta på våren (utom skogsröjningen) men vi hann få gårdsplanen i ganska bra skick. Arbetena inne i skolan fortsätter under vintern utom ifall det blir riktigt kallt. Huset borde klara vintern riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.