Gamla foton från 1961

I vårt fotoalbum i Hindersby finns det en del foton som kan intressera Mickels-släkten. Först från släkthippan år 1961 med 55 år yngre kusiner.

bos-sestu_kusiner_1961

bos-sestu_slekthippa_1961

Edit stående i bakgrunden hjälpte till på kalaset. Hon är min andra (adopterade) mamma sedan jag skidade över åkrarna som 5-åring till Vestergårds för att leka med Ingmar. Hon dog i fjol som 103-åring.

Ganska ofta hade vi besök av Evi och Helge.

bos-sestu_Evi_Helge_gung

Lägg märke till den stora radion på bilden nedan. Det var före transistorradions tid. Men nästa år fick morsan en fin dansk transistorradio till 50-årsdagen – då det var omöjligt att komma hit på grund av vår allra största översvämning.

bos-sestu_Evi_Helge_radio

År 1961 blev också en av kusinerna student.

bos-sestu_Carita_1961

Jag har en annan bild också där gripen är mycket högre upp i luften och Carita vinkar ganska så ängsligt …

Det finns mycket litet foton från vardagen men ett av de bästa är då morsan och farsan är på väg till höåkern med korgen för kaffikalaasi.

bos-sestu_Majlis_Bernhard_sneisand

Det var alltid besvärligt att få ut kalvarna på våren. Vi hade dem i en hage bakom huset för att de inte skulle bli rädda och rymma till skogs.

bos-sestu_kalvdragand

bos-sestu_kalvstuuand

Och så en bild från Fiskarstuvun där vi var nästan varje sommar. Ni känner väl igen Nisse och Olof …

bos-sestu_Nisse_Olof_Fiskarstuvu

Orsaken till att bilderna är från början av 1960-talet är att jag då hade fått en ny spegelreflexkamera och fotograferade ivrigt. Ni ser att bildformatet är 6×6 cm. Vi hade en fotoklubb i skolan med mörkrum på Elevhemmet och alla de här bilderna är framkallade där. Vi gjorde till och med färgbilder. Till exempel foto nedan av vårt hus 1964 är framkallat med Fotoklubbens apparatur. Lägg märke till alla luftledningar som nu är helt borta liksom antennmasten på huset som var ena ändan på en 30 meters lång L-antenn som jag använde för att lyssna på kortvåg.

bos-sestu_huset_1964

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.