Carita Dufvelin

När vi träffas vid skolavslutningen i slutet på maj så kommer en av oss inte att vara med: Carita Dufvelin. Förra sommaren blev hon stucken av en geting och fick antagligen en profylaktisk chock. Jag hade verkligen sett fram emot att träffa henne men nu finns bara minnen kvar. Jag gick igenom mina gamla bilder och sätter här in en del av dem – mest fråm somrarna efter studentexamen då vi umgicks ganska mycket. Då åkte vi också omkring tillsammans med våra respektive tyska utbytesgäster. Bland annat till Dufvelins sommarstuga i skärgården.

Jag tyckte hemskt mycket om Carita. Hon var uppriktig men snäll och jag uppskattade att få mej kring öronen – helt välförtjänt – av hennes ibland skarpa tunga. De här bilderna är från somrarna 1965-67 då vi träffades en hel del. Senare gick våra vägar åt olika håll men det var alltid lika roligt att träffas.

Carita_Dufvelin_baat_1965_2000

Skärgården var alltid viktig för Carita och sommaren 1965 åkte vi till sommarstugan.

Carita_Dufvelin_student_host1965C_2000

Då hon blev student så var jag anlitad som fotograf.

Carita_Dufvelin__skargard_familj_1966_2000

Familjen Dufvelin på sommarstugan 1966.

Carita_Dufvelin_Wolfgang_baat_1967_2000

Här i båten med vår tyska utbyteselev Wolfgang. Caritas mössa är ganska fantastisk och så har hon en typisk min.

Carita_Dufvelin_Ingrid1967_2000

Och med Caritas tyska gäst, Ingrid.

Carita_Dufvelin_skargard_Nisse_1965_2000

Tja, på den tiden var vi en hel del yngre …

Men om vi går ännu längre tillbaka till folkskolan. Jocke skickade klassfoton från Caritas klass som också var Jockes. Genom att klicka på bilderna kan man få dem större.

klass_1-53_o_4-56_i_folkskolan

Jag hittade inte Carita på bilderna så Jocke meddelade att: “På fotot av klass I b finns Carita i mitten på första raden med flickor, hon med vit rosett – fjärde från höger och femte från vänster. På fotot från klass IV b sitter hon i pulpeten längst fram på mitten.” På övre bilden tror jag Jocke står i bakre raden längst till höger och på nedre bilden sitter han i mitten på raden längst till vänster (med litet randig tröja). Jag tycker mej känna igen Stenvalls Kitte och Ekens Stigu också ?

 

1 svar på Carita Dufvelin

  1. Maria Parviainen skriver:

    Hei, löysin sattumalta nämä hienot sivut ja ihanat kuvat äidistä. Ikävä on kova! -Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *