50-årsjubel

Här kommer information om 50-årsjublet.

Jockes e-post av den 9 april 2015 (ifall ni tappat bort er kopia):

Bästa vänner!

Dagen för vårt 50 års studentjubileum – 30.5.2015 – närmar sig.  Uppslutningen torde bli nära på 100 %.  Det program vi skissat har inga överraskningar utan följer modellen från tidigare sammankomster (se Nisses nostalgiska sidor på adressen :     http://LSS.hindersby.net    )

  • kl.12 – ca 14.30 Studentdimission i idrottshallen – en bänkrad längst framme vid scenen torde reserveras för oss. Vi har som vanligt ett stipendium för någon av årets studenter. I år siktar vi på att få ihop kring 500 € och hoppas att Du vill delta med en inbetalning om 20 – 30 € på Jockes/K-J Söderströms konto FI18 2031 1800 0616 70  i Nordea. Vi siktar på att överföra stipendiebeloppet eller de inkomna medlen till skolans disposition per medlet av maj.
  • kl.15 –       Samling vid café Saltbodan vid Skeppsbron för kamratlig samvaro och förfriskningar efter eget förgottfinnande.
  • ca kl. 16 –   Uppvaktning vid Annettes och Henriks gravar på Nya resp. Gamla begravningsplatsen, dit vi tar oss med bilar. Caritas grav torde finnas i Esbo. Blombuketter ordnas.
  • kl.18 –  ca 24    Middag och kamratlig samvaro på Degerby Gille – vi sitter i stugan och våra studentkamrater från LYL i salen.

Meny: välkomstdrink, förrätt, varmrätt:  kött eller fisk, kaffe. Meddela gärna per omgående Ditt val av varmrätt – fisk eller kött? Menyns pris är 35 € per person.

Som avslutning förbereder vi oss på att om andan faller på tillsammans låta ”Morgonen ljusna”. Förfriskningar och snacks reserveras.

Vi hoppas att Nisse igen som tidigare om åren åtar sig att sköta fotograferingen för pressens och vårt eget nöje.

Bifogat sänder vi en uppdaterad lista med kontaktuppgifter. Monicas adress och telefonnummer samt Ellis mobilnummer är uppdaterade i den nya listan, som är daterad 080415.

Vi ser fram emot att träffas och hälsar er alla välkomna till sommarstaden Lovisa!

Folke och Jocke

—————————-

Jockes e-post:

Bästa vänner!

Vårsolen värmer, snön smälter och fåglarna kvittrar trots att vi  borde ha vinterns kallaste tid! Få se vad detta innebär? Det är ca 3 månader till vårt studentjubileum lördagen den 30.5. Vi kanske upplevs vara ute i väl god tid men vi ville ta det säkra före det osäkra. Vi erfor nämligen idag att det för dem av er som siktat på övernattning natten mellan 30 och 31.5. i något av vår stads hotell, motell eller liknande har skäl att göra en bokning nu för att inte bli utan. Visserligen tror vi oss kunna sköta också den situationen om det råkar sig så illa men vi tyckte att det är på sin plats att informera härom nu:

Inkvarteringsställena i staden finns noterade på staden Lovisas hemsidor (googla Lovisa stad) under fliken turism/inkvartering (längst ner). Centralast med tanke på vår sits på Degerby Gille ligger Hotel Degerby (degerby.com, 019-50561) med de dyraste rummen 94 € för enkelt och 109 € för dubbelt rum, Hotell Zilton (zilton.fi, 019-533191) med 70€ /pers för enkelt rum och 55 €/pers för dubbelrum, Majatalo Loviisa väst om kyrkan ( majataloloviisa.fi, +358408057997) med 50€ för enkelt och 65€ för dubbelt rum. Ulrikanhovi vid östra infarten som kanske skulle ha varit det fördelaktigaste är tyvärr redan bokat.

Med tanke på middagen på Degerby Gille skulle vi redan i det här skedet vara tacksamma för uppgift om hur många av er som ämnar ställa upp. Folke avser vara i kontakt med krögaren på Degerby Gille inom de närmaste dagarna för att diskutera serveringen. Sänd så gärna Din anmälan till Folke (med kopia till mig). Vi tänkte oss ett middagskuvert till max 35 € med en välkomstdrink, en soppa eller dylikt och en kött- alternativt fiskrätt som varmrätt.  Kommentera gärna. Vi återkommer då vi har närmare uppgifter.

Traditionsenligt avser vi samla in för ett stipendium till någon av årets studenter. Senaste gång var beloppet 20€ per pers  Borde vi höja? Vi återkommer med direktiv.

I korthet ser vårt program ut som tidigare om åren: Studentdimission i idrottshallen kl. 12 –  ca 14.30. Fri samvaro med förslagsvis förfriskningar, besök på gravgårdarna o.dyl. Samvaro och middag på Degerby Gille kl. 18 ( eller tidigare?). Nachspiel?

Sänder bifogat en, som vi hoppas, aktuell adresslista. Kan samtidigt framföra hälsningar till er alla från Ethel, som jag nått på hennes nya e-postadress. Fick den uppfattningen att hon upplever resan för lång för att ställer upp men hon önskade foton från vår samling. Ethels och Lasses (Gumis) e-postadresser har ändrats från senaste version. En blick på listan ger oss anledning att framföra de varmaste lyckönskningar till Elli, Monica och Zibi.

Vi ser fram emot att träffas i festliga tecken – må väl till dess!

Å arrangörernas vägnar

Jocke

 

1 svar på 50-årsjubel

  1. Karl-Johan Söderström skriver:

    Go´moron Nisse! Försökte öppna adresslistan men lyckades inte? Tacksam för närmare instruktioner. H. Jocke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *