Vi minns Dorrit

Vi fick sorgebudet att Dorrit helt plötsligt gått bort. Budet kom via England och Monica och jag vet inget mer utan sätter in meddelandet (som Jocke vidarebefordrat) här:

Bästa vänner!

Dorrit har gått bort! Vidarebefordrar nedan ett mail som jag nyss fick av Monica. Hör gärna av er hälsar en skakad Jocke

Från: Monicas Caterer [mailto:monica<opa>monicascaterers.co.uk]
Skickat: sunnuntai 5. toukokuuta 2019 14.26
Till: Karl-Johan Söderström <kjsoderstrom<opa>sulo.fi>
Kopia: Folke Lindborg <folke.lindborg<opa>sulo.fi>
Ämne: Re: Sorgebud från Sibbo via England

Hej Jocke och Folke,

Jag är helt chockad, Dorrit dog den 27.4.19. Vet inte orsaken, men hon fick svår magvärk och fördes till Borgå sjukhus, där hon dog följande dag.

Andreas, Dorrits yngsta son tog kontakt med mig och bad mig meddela åtminstone någon av Lovisa gänget- klasskamraterna. Dödsannonsen publiceras i bl.a. Nya Östis före begravningen, men Andreas ville försäkra att informationen med säkerhet kommit fram, ifall någon vill delta i begravningen.

Begravningen äger rum den 25.5.19 klockan 11.00 i Ljusets Kapell, Sibbo. Efter akten inbjuds vänligen till minnesstund i Församlingshemmet.

Anmälan till Sibbo Blomster och Begravnings tjänst P.Borg 092392882 eller info<opa>borg.fi.

Jocke, du som varit vår sekreterare, kunde du vara så snäll och meddela klasskamraterna. Kunde ni också meddela Gullan, som hörde till vårt gäng.

Om jag får allt ordnat upp här, så planerar jag komma till Finland till begravningen.

Jag hade annars också tänkt skriva och berätta att jag flyttat än en gång för 4 veckor sedan. Vi bor nu 6 minuters bilresa från Rebecca, så det är lättare att hjälpa henne med barnskötsel. Min nya adress är <borttagen> .

Med sorgliga hälsningar

Monica

P.S. Om nån har ett bättre foto av Dorrit så vill jag gärna sätta in det här. Tyvärr hittade jag inget bra foto av henne i mitt arkiv. Det får gärna vara från 60-talet men varför inte senare också.   Skicka till Nisse.Husberg<opa>Hindersby.net   där <opa> ersätts med kattråmpå. Just nu har jag bråttom med vårsådden men skriver senare mera om Dorrit som jag egentligen lärde känna bättre först på klassträffarna och då blev vi riktigt goda vänner.

Sorgligt att inte få träffa henne igen.

Nisse

 

Det här inlägget postades i LSS. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *