Virusåret 2020

Det är snart 55 år sedan vi blev studenter och det hade varit trevligt att träffa er alla men nu är det virusepidemi så vi måste skjuta upp träffen. På sina håll börja smittspridningen minska men fortfarande ökar den på andra håll. Så vi vet ännu inte hur det kommer att gå.

Årets studenter kan inte festa så mycket men de har å andra sidan hela livet framför sej. Personligen är jag inte så mycket för festande – har aldrig varit. Men det är roligt att träffas och prata ibland.

För mej märks hela epidemin knappt alls. Jag har som vanligt huggit i skogen hela våren och tillsammans med brorsan kört ut en massa virke. Det enda som är annorlunda är att vi inte kunnat åka till Sverige till vårt hus i Medåker, Arboga i slutet på april. Det har blivit tradition att skogsarbetet avslutas med en resa till Nornbergs (som huset heter) och då vi kommer tillbaka så börjar vårsådden. Å andra sidan har jag hunnit sätta maskinerna i skick utan att stressa.

Någon tidig vår blev det inte i år. Det var kallare på Walborg än i januari. Det har varit alldeles för varmt hela början på året så det slår tillbaka nu. Vi har ett par varma dagar just nu men sedan blir det kallare igen.

Vi har haft unga familjen här i Ribackhuset i flera veckor även om vi inte sett mycket av dem. Föräldrarna jobbar på distans och Lovis går i skola på distans (tur att vi har fibernät). Men jag har hört en hel del skrik och skratt då flickorna hoppat på den stora trampolinen. Och det är ju trevligt.

Nu har vi fått igång nätet igen efter ändringarna förra sommaren. Och brorsonen Fredrik sköter numera om underhållet vilket är ganska skönt för mej. Jag misskötte jordbruket i tio år då vi byggde fibernätet så jag har en hel del att ta igen. Närmast på listan är husets tak som bara är halvfärdigt sedan förra sommaren. Sedan skall alla uthusen gås igenom.

Jag “reser” via nätet i stället. Jag har en kamera på huset i Medåker och ser på hur syrenernas blad slår ut. De är tidigare än våra och vanligen upplever vi två vårar – en i Medåker och en i Hindersby. Nu blir den ena våren på distans. I morse såg jag också på älgvandringen som Sveriges TV sänder med 20-30 kameror som är påkopplade hela tiden. Jag såg i morse fyra älgar som simmade över älven och nyss stod det över 12 älgar på samma ställe. Men de har så bra skyddsfärg att det kan ha varit ännu fler. Visst ser vi älgar i våra skogar också men inte sådana mängder.

Om ni har lust så kan ni skicka mej bilder och text så sätter jag ut det här. Om vi inte kan träffas i Lovisa så får vi väl “prata” på nätet.

Hälsningar från Hindersby !

Nisse

Blåsippor från vår gårdsplan på Bos-Sestu april 2020

 

Det här inlägget postades i 55-årsjubel 2020. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *