57 år avfirade

I går firade vi vårt 57:e år som studenter i växlande väderlek. Ibland sken solen och ibland regnade det. Vi var de äldsta i bollhallen (bland de jubilerande). Det fanns en hel del yngre årskurser som också firade på Gillet så där var det fullt.

Man märker nog problemen som sköt upp vårt 55-årsfirande ännu. Pandemin har gjort att det inte finns bussar mera så jag måste hämta Gumi från Borgå. Han hade lyckats ta sej dit trots att bussen körde en mängd kringelikrokar i Helsingfors där trafiken var blockerad på grund av parader och demonstrationer. Men det var ju bra så fick vi prata i bilen.

Med Jocke och Foke som kunniga guider gick vi sedan runt begravningsplatserna och pratade med våra klasskamrater och lärde oss en hel del om Lovisa historia annars också. Jag hann tyvärr inte med till Abborfors där Anca är begraven men Foke var där och hälsade från Anca. Underligt nog har en hel del av våra flickor lagts till den sista vilan. Det brukar annars vara pojkarna som går bort först.

Vi drack kaffe på Vaherkylä som nu heter Kronan. Det var nu ett riktigt hyggligt ställe efter den sorgliga parentesen för några år sedan.

Jag sätter in ett par foton från Gillet. Kvaliteten är inte den bästa eftersom jag måste använda blixt och det ger litet underliga ljusförhållanden. Men ni känner väl igen personerna på bilderna åtminstone.

Foke hälsar välkommen
Foke talar
Ingmar, Carita och Henry
Henry, Jocke och Aila
Gumi och Ragnar

Vi har ingen gruppbild. Dels för att det regnade och dels för att så många saknades. Men vi började fundera på en mellanträff – kanske nästa år. Det skulle i så fall bli mitt i sommaren och inte under dimissionen för många har barnbarn som blir studenter. Det får vi fundera på litet.

Med hälsningar från ett ganska regnigt Lovisa.

Det här inlägget postades i 55-årsjubel 2020 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på 57 år avfirade

  1. Carita Häggman skriver:

    Vår samvaro under träffen var så god och inspirerande! Efter en litet färglös pandemitorka gav den ett extra lyft åt ett mycket vardagligt leverne. Jag har inte på länge hört så “goa” kommentarer. Tack till Er Alla!
    Ett extra tack till våra proffsiga arrangörer! Ni är Super!
    Njut alla av den fina försommaren, också ni som inte var med!
    Carita
    Till Nisse. Tack för fotona och för att du fixar nätet åt oss!

  2. Elli Löflund skriver:

    Tack för bilderna. Det skulle vara fint med en träff nästa sommar. Hälsningar från Elli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *