Köp Lekstrandsboken nu !

image_pdfimage_printSkriv ut

Nu börjar det snart vara dags för Fornminnesföreningens 60-årsskrift. Det är ingen torr historik utan en skrift med historier och bilder från de 60 år Fornminnesföreningen verkat.

Eftersom johannifirandet varit så viktigt i föreningens historia har skriften fått namnet: Åter eitt Johanni – 60 år opa Hopenbackan. Egentligen är det felstavat och borde vara: “Ååtär eitt Johanni – 60 åår opa Hoopenbackan” enligt NUS (Nisses Uttalsriktiga Stavning) men vi har här att göra med Licentia Poetica, dvs. poetens frihet att i konstens namn bortse från fakta och allsköns pedanters (likt undertecknad)  påpekanden …

Mikaela har skrivit boken och Robin (Bäckman) har skött ombrytandet och hela alltihop går på 132 sidor. Det är en fin presentbok med hårda pärmar.

Inne i boken finns massor om verksamheten under de 60 åren och teckningar från Sigges pärm som handlar om tiden för Leikanlindån eller Hystanlindån som den kallades före Lekstrand. Och här har vi “hystån” eller gungan.

Den som vill beställa boken skall betala 20 euro per bok  på Fornminnesföreningens konto:

Västra Kymmene andelsbank   FI7550164020017011

Hopenback Lekstrand fornminnesförening rf
Kassör Karl-Henrik Sjöberg

OBS ! Kom ihåg att skriva hur många exemplar ni vill ha och ert namn ! Betala före 1.12, så att det syns på kontoutdraget den 7.12 för att få böckerna till utgivningen. Böckerna går ju att hämta på utgivningsfesten  (troligen lördagen 8 december kl.13).  Alla böcker som är betalda skriver Mikaela dedikation i.

Nu är det så att föreningen gärna vill ha så många inbetalningar som möjligt i god tid eftersom vi måste betala böckerna för att få ut dem från tryckeriet. Så betala hellre förr än senare.

Det här är en bok som aldrig blir föråldrad utan bara blir mera värd med åren. Den handlar om en viktig och livlig epok i byns historia. Kan ges som present ännu om femtio år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.