Mellan Stor-Lovisa och Stor-Kouvola

image_pdfimage_printSkriv ut

Så har då Elimä beslutat gå samman med Kouvola. Nu börjar det vara slut på Lappträsk. Alla blåögda förhoppningar till trots så finns det i praktiken bara två alternativ kvar: Att gå samman med Stor-Kouvola eller med Stor-Lovisa. Det är väl ganska klart inom vilken kommun vi skulle bli den verkligt bortglömda utbyn …

Nu har fullmäktige kastat bort allting som uppnåddes i förhandlingarna med de fyra andra östnyländska kommunerna och det finns ingen annan väg kvar än att krypa till Canossa. Och den här gången kommer vi som tiggare och står med mössan i handen och väntar på beskedet om vi får komma in.

Tack så väldigt mycket, fullmäktigerepresentanter !

Det heter ju att vi har det styre vi förtjänar. Vi måtte ha gjort nånting riktigt hemskt här i Lappträsk …

Man får hoppas att ministeriet har förståelse för att vi inte vill lämna vår hembygd där våra förfäder för 700 år sedan bröt åkrar – för lämna den måste vi om vi inte får flytta över och fullmäktige i Lappträsk envisas med att fortsätta ut över stupet.

I dag lämnar vi ansökan om kommunindelning till ministeriet och därefter blir det att vänta en hel del – och förbereda sej för kommunalvalet om mindre än ett år. Det är nu viktigt att inte en andra gång vakna för sent !

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.