Åskan brände laddare på Hopenbackan

image_pdfimage_printSkriv ut

I går hade vi för första gången på länge ett ordentligt åskväder. Strömmen var borta ett par timmar mitt i natten men annars var det (vad jag vet om nu) inga problem utom att en laddare i Hopenbackans central blev stekt.

Om det är problem någonstans med nätet så sköter Christian Nyholm om dem (tel. 050-5902982).

Först bör man kolla om lamporna på mediakonvertern Fiber2Home (den grå burken på väggen med 6 lampor) lyser. En lampa överst till höger skall alltid lysa – annars är det troligen fel på nätdelen (den svarta mojängen i vägguttaget). Den är enkel att byta och det finns en mängd av dem på gamla skolan. Kolla om det är 5V eller 12V !

Om lamporna till höger lyser så är anslutningen till nätet troligen i skick. Om lamporna till vänster lyser så finns det kontakt till burkarna i huset (vanligen routern). Om lamporna till vänster inte lyser så är det problem inne i huset. Lamporna längst nere skall blinka då det går trafik i nätet.

Routerns lampor skall förstås lysa men den kan också ha hakat upp sej och då kan man dra ur strömstöpseln för nån minut och sedan sätta i den tillbaka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.