H-B Service AB byter operatör

image_pdfimage_printSkriv ut

Vid styrelsemötet den 24 mars 2019 så beslöt styrelsen för H-B Service AB att byta operatör för fibernätet. Vi har haft samma operatör i Kouvola sedan starten 2003 även om det ena uppköpet följt på det andra. Det senaste var att Telia köpt upp Nebula. Nu ändras villkoren från den 15 april 2019.

Fredrik Husberg som organiserade avtalet med Fonet (senare Nebula) år 2003 har nu förhandlat fram ett nytt avtal med en annan operatör. Det nya avtalet blir betydligt billigare – Internettrafiken har faktiskt gått ned i pris  hela tiden. Det för i alla fall med sej ändringar i hela trafiken.

Trafiken går fortfarande via Kouvola men vi kommer att få en ny operatör: Datasafe som är återförsäljare för FNE-Finland dvs. Finnet.  Trafiken ändras också till en s.k. IP-transit vilket betyder att våra IP-adresser ändras. Det här kommer att märkas ifall ni inte har 192.168.100.254 som DNS-server för då ändrar vår brandmur automatiskt DNS.

Övergången sker nån gång mellan 1 juni och 31 juli 2019. Under den här tiden kommer vi att ha dubbla anslutningar till Internet så vi kan testa den nya förbindelsen förrän vi tar bort den gamla. Mera information senare,

Styrelsen godkände också ett nytt avtal om underhållet av fibernätet som nu flyttas över på Fredrik Husberg (som ju var med och byggde nätet  allt från början). Det blir alltså en generationsväxling även om jag fortfarande sköter om bråda reparationer här i byn. Fredrik bor i Helsingfors men kan med modern teknik sköta nätet på distans – det har jag förresten gjort redan länge till en del. Fredrik är dataingenjör från Tammerfors tekniska högskola och har en hel del erfarenhet. Han byggde också fibernätet i Gumbostrand.

Styrelsen godkände också bokslutet där resultatet var en aning på plus och beslöt att hålla bolagsstämma

torsdagen den 11 april kl.18:30 på gamla folkskolan

Alla aktieägare  är välkomna !

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.