Julbasaren gick fint

image_pdfimage_printSkriv ut

Det var litet osäkert länge om det alls skulle bli någon julbasar. Nuförtiden vet man aldrig. Men det gick bra och vädret var varmt och ingen snö kom det. Det enda var att det blev ganska halt på vägarna. Den fina kaminen värmde upp hela slöjdsalen snabbt och gav också värme till tamburen och halva skolan.

I går kväll satte jag i en ugn och det blev över +27 grader på en halv timme. Sedan måste vi ta det lugnt med eldandet men började på nytt i morse. Det går bra att hålla upp värmen om man sätter i ett par vedträn då och då – men inte för många för den ger grymt mycket värme. Elden får inte heller slockna för då blir det snabbt kallt.

Det fanns massor med pepparkakor, tändrosor, stickastråmpår och annat. Och kaffe med pepparkaka förstås som var gratis.

I lilla salen var det utställning av handarbeten, bland annat de fina tomtarna med ordentliga luvor.

Det kom en hel del folk men utan att det blev trängsel. Nu har vi också de fina teckningarna av Rafaels såg och av Hurtigs torp med den gamla ladugården (som revs för ganska länge sedan). Rafaels såg fick vi av Isa och torpet av Christine som berättade att hennes mamma (Saga Grandell) hade den på väggen till sitt sovrum. Bägge skall sättas upp på vägg bara vi kommer överens om var.

Vi fick också en kassabok av Antas Bengt som Rafael Stenberg hade fört på 60-talet och det är intressant att se hur billigt (med dagens mått) det var att såga stockar på den tiden.

Dessutom visade Rune och Helena Tallberg ett foto av en papp som de hittat i Svennas hus. Det var skrivet 1915 av Byggmästare G. Andersson som tillika höll på med “Nissas bro” dvs. det var Stein-Gusta som byggde bron vid Hopenbackan. Men därom mera bara vi hinner ta ett ordentligt foto av pappbiten som var placerad inne i en vägg på Svennas.

Det var en riktigt lyckad julbasar. Kassan var över 300 euro men så kommer det ännu inbetalningar direkt på Gamla folkskolans vänners konto. Vi har nog en elräkning betald med det och mycket andra utgifter har vi inte.

Vi tackar alla som var med och speciellt Gunder och Christine för värmen ! Skolan blev mycket mer användbar med den stora kaminen.

En riktigt God Jul till alla !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.