Gamla folkskolans köp i kommunstyrelsen 9.5

image_pdfimage_printSkriv ut

Enligt Lappträsk kommuns nätsida behandlas föreningens köp av gamla folkskolan vid kommunstyrelsens möte den 9 maj. Förslag till beslut är att kommunen säljer folkskolan till bokföringsvärdet åt Gamla folkskolans vänner i Hindersby rf då föreningen är registrerad. Det är också omöjligt för föreningen att skriva under avtal förrän den är rf.

Bokföringsvärdet är vad jag hört litet större än de 500 euro vi bjudit men inte så mycket. Så nu är det bara att vänta och hålla tummarna. Beslut har inte kommit från Patent- och registerstyrelsen ännu så det blir att vänta på det hållet också. Det var litet oklart hur länge det tar att få en förening registrerad. Nånting mellan två veckor och nån månad.

Det var annars bra att vi fick igång proceduren för det har också kommit in anhållan om att få använda folkskolan som bostad men kommunen säljer hellre bort den.

Föredragningslista med förslag till beslut (skolan på sida 7):

tor/kommunstyrelsen”>Kommunstyrelsens föredragningslista (på finska)

Enligt ÖN i dag (7.5) så sjunker bokföringsvärdet i juni och vi hinner kanske inte få registreringen klar före det. Men nån hundra euro hit eller dit är inte så viktigt som att komma igång så fort som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.