Talko på allmänningen kring gamla skolan 30 juli

image_pdfimage_printSkriv ut

Styrelsen för gamla folkskolans vänner hade möte och funderade bland annat på att städa upp litet på allmänningen. Där finns en massa sly och en stor nedfallen gren från lönnen som borde bort. Dessutom kunde man ta bort största delen av de vildvuxna buskarna och börja bygga en väg bakom uthuset så man kommer fram till pappersinsamlingen och rinken på allmänningen.

Någon finare väg lönar det sej inte att bygga än för vi måste gräva ned en kabel till datanätcentralen och ett vattenrör först. Det gäller närmast att röja så mycket att vi ens ser vad där finns. Trädgården skall försiktigt återställas och det gäller att bevara de växter som överlevt. Där finns åtminstone krikon och ett päronträd.

Det som behövs är liar, spadar, krattor, motorsåg och röjsåg samt en släpvagn för slyet och kanske en för det grövre virket. Ett problem är att få bort de kvistar från lönnen som skrapar mot taket – om de får hållas så förstör de plåten.

Tanken var att börja på morgonen omkring klockan 9 på lördagen. Det finns arbete för alla och vi hoppas att vädret är någorlunda hyfsat men det gäller att ha kläder som är lämpliga. I värsta fall om regnet öser ned så får vi sitta inne i skolan och dricka kaffe. Det kan också vara trevligt fastän inget blir gjort.

På bilderna nedan ser man var rån går på allmänningen. De är inte så lätta att hitta i verkligheten men invid vägen är de nyligen utmärkta ordentligt.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.