Gamla skolans gåvobrev i kommunstyrelsen

image_pdfimage_printSkriv ut

Den 19 september kommer gåvobrevet att behandlas på kommunstyrelsens möte. Förslaget är att kommunen betalar för el, värme, vatten och annat underhåll ännu den här vintern eftersom de gett Vako lov att hålla kurser där. Men äganderätten skulle övergå på föreningen genast  – detta för att vi skall kunna anhålla om pengar från Hembygdsförbundet som kräver äganderättsbevis. Och ansökan måste in före slutet på september.

I förslaget vill givaren också att föreningen diskuterar kurserna med Vako (och andra) och det passar ju utmärkt. Möjligen kan vi själva ordna vissa kurser i MI:s regi på gamla skolan. Fönsterrenovering och kakelugnsmurande har varit på förslag.

Nu gäller det att göra klart förslaget till nytt och billigare värmesystem – möjligen luftvärmepump som kombineras med elbatterier för de kallaste perioderna. Dessutom borde vatten och el skötas om och kabel till den nya fibernätsväxeln installeras. På längre sikt kommer frågan upp om försiktig  renovering av utrymmena.

Så det är fullt med jobb redan innan vi får kommunstyrelsens beslut. Oberoende av det kan också vägen till rinken ordnas och lönnen fällas. Den har redan dragit ned en takränna, skrapar på plåttaket och lutar hotfullt över elkablarna.

Så fort tröskandet börjar vara förbi så gäller det att ta itu med dessa saker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.