Fest preliminärt den 6 november

image_pdfimage_printSkriv ut

Styrelsen för Gamla folkskolans vänner hade möte i går och beslöt att fira gamla skolans återkomst i byns (föreningens)  ägo den 6 november ifall det inte framkommer några hinder. Så reservera eftermiddagen (ca. 14-17) till att fira med oss på gamla skolan.

Alla är välkomna och dörrarna står öppna. Inga bjuder på kaffe och fylld tjinuskikaku. Det är Svenska dagen men andra fester torde främst vara på kvällen.

Föreningen kommer att sköta om huset men det står öppet för alla – främst från Bäckby och Hindersby (men också andra) oberoende av om de är medlemmar eller inte. Föreningarna får gärna förlägga en del av sin verksamhet till gamla skolan men vi jobbar också med att stöda ungdomsföreningen och Hemborg. Någon festsal kan vi inte erbjuda och inte heller utrymme för större möten.

Den här vintern fortsätter verksamheten som förut med främst Vakos kurser även om vi arbetar med att planera nästa sommars ombyggnad – främst av värmesystemet. Men den gamla lärarbostaden står redan i vinter till allas förfogande. Lappträsk kommun sköter ännu den här vintern om huset och värmen.

Styrelsen godkände preliminärt en projektplan för renoveringen av huset och beslöt anhålla om bidrag från Finlands hembygdsförbund som har lämpliga stöd för renovering av föreningslokaler. Inom nästa vecka skall ansökan lämnas in.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.