Reklam

Nu har första reklamen kommit. Nåja, det är närmast information om att Lilla blomsterbinderiet i Brännskogen är öppet hela december fram till jul (se höger kolumn). Det är förstås fritt fram för alla hindersbyggar och bäckbyggar (och varför inte grannbyarna med) att sätta in likadan information.

Det är litet av ett experiment tills vidare. I WordPress (som det här programmet kallas) finns det massor av olika “widgetar” (manicker på svenska) som är små programsnuttar som sätter in den ena eller den andra funktionen. De finns i allmänhet till höger om huvudkolumnen.

Sök är en manick (liten grej, snutt, eller grunka), Senaste inläggen en annan, Struktur en tredje osv. osv. Eftersom det finns tiotusentals olika så är det ett betydande jobb att välja bland dem. Jag testar nu en och sedan en annan och troligen ännu fler i framtiden.

Det här är ju bara hobby så det kostar inget för bysbor att sätta in en snutt – speciellt som jag ännu testar. Däremot är jag allergisk mot de mera motbjudande formerna av reklam och till exempel Nalle Wahlroos skulle få punga ut minst 100 miljoner euro för en Nordeareklam – om jag nu alls sätter in den alls.

Reklam är en sak och information en helt annan. Det är ju värdefullt för bysborna att känna till öppethållningstider och visst vill man understöda våra duktiga småföretagare på allt sätt. Föreningar likaså. Om det nu blir en våldsam rusning så kan man bli tvungen att tänka om men det är inte direkt sannolikt.

Så om nån vill ha in en kort snutt så är det bara att skicka en epost åt mej. Bilder är också välkomna för de livar upp presentationen. Jag är ingen reklammakare så det blir nog inte så fint men informationen skall väl gå fram i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *