Gamla foton av Grandells (30-talet)

Vi fick låna en hel del gamla fotgrafier av Åke och Christine som vi fått tillåtelse att sätt ut på nätet. Här är ett av de äldsta där Eugen poserar som spelman. Det är taget före 1929 för då hade verandan redan sitt nuvarande tak. Lägg märke till den ovanliga formen på bilden nedan. Fönstren längst uppe har också många små fönsterrutor men ersattes med stora rutor då verandan byggdes om i slutet på 20-talet. Dörren har sex speglar och är högre än fönstren. Dörrfodren är verkligen fina.

Nästa bild är från 1938. Bakgrunden med Otto Silfvast hus  ser nästan likadan ut som idag men björkarna och Åke är större.

Sedan en bild från ungefär samma tid från skolans huvudingång. Uppe till höger syns ingången till lärarbostaden som nu är igensatt.

Nedan ett fotografi från 1938 eller 1939 där man bygger nya småskolan i bakgrunden. Åke och fru Grandell är välbekanta men kanske någon kan upplysa mej om vilka de andra tanterna är …


Det kan finnas fel i texterna och jag hoppas den som hittar sådana meddelar mej – till exempel med epost till Nisse.Husberg<opa>gmail.com.

En kommentar till “Gamla foton av Grandells (30-talet)”

  1. De övriga ” tanterna” på bilden Eugens Grandells svägerskor fr. v. Göta Grandell gift med Jarl Grandell och Agnes Grandell, gift med Rudolf “Rulle” Grandell, lärare i Pockar. Agnes var också lärarinna i Hindersby småskola åren 1947-48.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *