Södra Lappträsk fibernät stängs av

På grund av flytten av växeln i Hindersby skola till gamla folkskolan stängs hela södra Lappträsk medan kablarna svetsas om. Det blir ungefär lördagen den 14 januari och avbrottets längd är svår att bedöma.

Avbrottet berör Labby och Harsböle samt Hermanstad och Tjeeldbyyin i Hindersby eftersom de är kopplade till växeln i skolan. Tanken är att först bygga den nya centralen helt färdig och sedan koppla anslutningen från den gamla växeln via den nya växeln till nätet. Den gamla växeln kommer att vara i bruk tills vidare.

Därefter flyttas kabeln från Labby till den nya växeln och det tar obönhörligen litet tid eftersom den måste kapas, dras ut från nya skolan och svetsas fast på nytt i skarven. Det skall jag försöka hinna med på lördag natt men man vet aldrig om det blir krångel. Då Labbykabeln är fastsvetsad så borde nätet fungera igen för alla.

I ett senare skede så flyttas luftkabeln från Hermanstad till gamla skolan men därom meddelas senare. Det beror litet på vädret och annat. Först därefter kan den gamla växeln i nya skolan tas bort.

Följ med den här sidan och Lappnet– eller Optodata-sidorna för rapporter om framskridandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *