Ungdomsföreningen traskar glatt vidare

I går var jag för första gången på ungdomsföreningens årsmöte – ganska förskräckligt egentligen med tanke på hur viktig den har varit och är i byn. Det är byns största förening och den sköter om byns viktigaste hus. Och alla har vi gått på klimpsoppsmiddagar och lillajulsfester.

Kanske just för att den fungerat så bra har folk inte lagt märke till dess betydelse. Den bara finns och allting går som förut.  Men visst finns det problem också. Taket på Hemborg har börjat läcka. Allt annat är småsaker men taket på ett hus måste hålla tätt – annars ruttnar det snabbt.

Nu har vi ju ett ungt och glatt gäng i styrelsen som fungerat fint. På årsmötet valdes två raska gossar in i styrelsen så nu får flickorna hjälp av fyra starka armar till (tidigare var styrelsen ganska dominerad av duktiga flickor …). Men det är egentligen allas vår uppgift att hjälpa till med att hålla Lokaaln i skick.

Ekonomin är ganska bra. På grund av teatern visar balansen ett överskott på mer än 6000 euro – för andra året i sträck. Å andra sidan kommer nu stora utgifter för reparation av taket så det behövs pengar – ännu mer måste fås in.

Verksamhetsplanen för 2012 följer de traditionella linjerna och det är bra för många skulle bli besvikna om de populära middagarna och festerna skulle falla bort. Intressant är att hösten bjuder på förberedelser för nästa teater. Det väntar säkert hela östra Nyland på.

Budgetförslaget balanserar på närmare 40 000 euro och största delen går förstås till takreparationen. Där gäller det att få in de pengar som behövs. Vi håller tummarna för att det kommer bidrag och så försöker vi hjälpa till att dels göra reparationen billigare med talkoarbete och dels få in pengar eftersom bidragen knappast täcker alla kostnader.

Det glada gänget i styrelsen tillönskas trevlig samvaro och kan säkert räkna med hjälp ifall det behövs.

 

En kommentar till “Ungdomsföreningen traskar glatt vidare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *