Inför årsmötet på söndag (18 mars kl.14)

GFV:s styrelse (GFV=Gamla Folkskolans Vänner) höll styrelsemöte på torsdag för att förbereda föreningens första årsmöte. Den nuvarande styrelsen består av de grundande medlemmarna som utsåg sej själva till styrelse (i somras fanns det inga andra medlemmar än).

På söndag skall en ny styrelse väljas och verksamheten för år 2012 diskuteras. Bokslut kommer det inte att bli eftersom det inte finns just nånting att göra bokslut av för år 2011 utan första bokslutet kommer om ett år. En nygrundad förening har den möjligheten att slå ihop det första året med det andra om verksamheten varit liten i början. Och det har den.

Även om vi jobbat en hel del med planering så fick vi ju gåvobrevet först den 19 september i fjol och kommunen har hela vintern skött om huset som tidigare så vi flyttar in officiellt först den 1 maj i år. I praktiken har vi redan börjat bygga om (fibernätets central och vattenledning) samt inrett lärarbostaden en aning. Men vi har inte haft några egentliga inkomster än.

Verksamhetsberättelsen för år 2011 är inte så kort även om vi använt mycket litet pengar – men jobbat desto mer. Det har planerats en hel del – mest inför ansökan till Finlands hembygdsförbund. Tyvärr fick vi inga pengar eftersom Henborg var i mycket större behov på grund av takets läckor. Det är klart att det var viktigare att få pengarna till taket där men vi tänkte inom styrelsen i alla fall genomföra den projektplan (se Projektplan 2011-2014) som vi gjorde upp i september och finansiera den med vipplån.

Huvudsakligen är det fråga om att byta värme och vatten i huset före nästa vinter. Styrelsen skickade också en ansökan till Svenska kulturfonden om bidrag för löner åt fackmän för installationerna. Men själva pumparna måste vi betala själva.

Årsmötet kommer förutom stadgeenliga ärenden att besluta om principerna för husets användning. Styrelsen diskuterade saken och konstaterade att dyrast är det att använda huset under vintermånaderna. Möjligen måste vi då ha en extra avgift som täcker uppvärmningen.  Mötet får också ta ställning till hur folk från grannbyarna får delta i verksamheten. Det finns intresse och stadgarna ger nog möjlighet till det.

En hel del arbeten som inte kräver pengar finns på den verksamhetsplan som styrelsen gjort upp men det kan löna sej att vänta till maj innan vi börjar på allvar. Det är ännu kallt och så är huset delvis uthyrt på kommunens ansvar.

Idéer finns det i mängder så vi misstänker att det blir en hel del verksamhet i huset så fort solen smält snön och vädret blir varmare.

Det är viktigt att påpeka att huset får användas av alla – man behöver inte vara medlem i GFV. Årsmötet besluter närmare om villkoren.

Alla medlemmar och alla intresserade av vår verksamhet är varmt välkomna till det första årsmötet. Man kan anmäla sej som medlem (men bara av styrelsen tidigare godkända är röstberättigade).  Kaffe kan vi bjuda åt alla.

Långtidsprognosen lovar sol och varmt till söndagen den 18 mars så välkomna klockan två på eftermiddagen !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *