Datanätets presentation vid årsmötet

Hindersby-Bäckby Service AB är hyresgäst på gamla folkskolan (i en liten skrubb vid förra ingången till lärarbostaden).  På söndag kopplades all trafik till Internet via den här centralen där också den trådlösa reservförbindelsen finns.

Tanken var att förevisa centralen vid årsmötet (gärna före eller efter men inte under mötet). Så den som är intresserad kan komma litet tidigare. I centralen finns också den nya Gigabits växeln men den ser inget ut för världen även om den är snabb. Då man på film visar en massa blinkande lampor och snurrade band så är det vanligen uråldriga och långsamma burkar som visas. Dagens supersnabba elektronik är mycket liten och obetydlig.

Där finns dessutom “netvaktn” som kollar upp all trafik in och ut ur nätet. Det är nödvändigt för att hitta skurkprogram som kan ställa till med mycket elände. Också dagens fina (och billiga) övervakningskameror visas upp. Men var de finns i vanliga fall är en stor hemlighet. I alla fall bör alla vara medvetna om att Storebror övervakar … Så det är bäst att inte syssla med fuffens i och omkring huset.

Ifall jag lyckas få hjälp att bära så tänkte jag flytta ned den stora HP-lasern med kopieringsmaskin. Den fungerar utmärkt som svart-vit men färgsidan var en felkonstruktion så den är ersatt med en nyare färglaser här hemma. Speciellt som den nya färglasern kostade mindre än att byta färgpatroner i HP:n …

En gammal men användbar datamaskin kommer troligen också att stationeras i lärarbostaden. Hoppeligen fungerar den med vårt konferenssystem som redan finns där.

Vi har inte bestämt ännu hur huset skall inredas och fungera så alla burkarna är bara tillfälligt placerade. Framtiden får årsmötet diskutera om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *