Övervakningskameror

Det finns nu flera övervakningskameror installerade på gamla folkskolan. Så det är verkligen en offentlig plats – hela världen kan se på dem. Men tillsvidare behövs ett lösenord.

Nu är det inte bara övervakning utan tanken är att bysbor i förskingringen kan följa med vad som händer och hur det ser ut. Det är då främst ingångarna och omgivningen som syns. I själva utrymmena kommer det inte att finnas kameror.

En kamera vid ingången kan man följa med över nätet på

http://hindersby.net/kam/webcam.jpeg

En kamera är inte mera dyr. Den kostar under 30 euro och har en mycket bra bild samt mikrofon. Vissa har också utgång för högtalare så man kan diskutera med en person vid kameran.  Program kan spela in video och ljud då något rör sej framför kameran och skicka epost vid rörelse. De är dessutom så smarta att de kan spela in också före rörelsen upptäcks, dvs. håller hela tiden en snutt i minne.

Vissa kameror är helt fristående och behöver ingen datamaskin. Man bara kopplar dem direkt till nätet. De kan också styras – svängas åt sidorna samt uppåt och nedåt. Och de kan se i fullständigt mörker med infrarött (osynligt) ljus. Men då är priset förstås betydligt högre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *