I maj börjar det hända saker …

Trots att vinterbrådskan börjar gå över i vårbrådska så har vi i alla fall planerat litet för maj då vi tar över hela skötseln av gamla folkskolan.

Vi har diskuterat med Medborgarinstitutet (Vako) om deras möbler i slöjdsalen. Det kan inte fortsätta som förut men kanske vi kan komma överens att de sätter undan sina möbler i ett hörn då de inte arbetar med dem. Vi kan inte ha hela slöjdsalen upptagen året runt då de bara är där en kväll i veckan.

I år blir det heller knappast större arbeten i slöjdsalen utan allt krut sätts nog på att återställa duschrummet till ett arbetsrum och att byta värme och vatten. Det betyder grym kalabalik i biblioteket och duschrummet så om nån har saker där så är det bäst att rädda dem före första maj. I biblioteket kommer vi troligen att riva väggen mot vindstrappan och installera varmvattenboiler och diskbord under trappan (bakom ett draperi eller liknande).

I början på maj kommer det att bli rivning så vi ser vad som finns bakom skivorna och efter att ha funderat under vårsådden börjar vi sedan installera. Men i husets bägge ändar skall vi försöka rådda så litet som möjligt. De gamla vattenradiatorerna kommer knappast att rivas bort än åtminstone – bara tömmas på vatten. De gamla vattenrören däremot försvinner helt och alldeles nya rör dras inuti skyddsrör tillsammans med värmekabel. Så de kommer inte att frysa med litet.

I maj börjar dörrarna stå öppna på måndagkvällarna så då kan man titta in och hjälpa till eller bara prata över en kopp kaffe. Det skall ännu grävas för att få in den nya vattenledningen men det blir säkert först då det torkat upp ordentligt.

Om någon känner starkt för att kratta eller liknande så finns det säkert möjlighet till det också. Man behöver inte vara medlem i föreningen för att titta in till gamla folkskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *