Planerad ombyggnad

Ett förslag till ombyggnad av gamla folkskolan som troligen förändras en hel del då vi börjar jobba.

De största förändringarna sker i det nuvarande duschrummet där förslaget är att alla vatteninstallationer rivs liksom pojkarnas vessa. Lärarbostadens gamla arbetsrum återställs alltså ganska grundligt.

I det nuvarande biblioteket rivs en del av mellanväggen mot det smala utrymmet under vindstrappan. Där installeras ett ordentligt diskbord som ersätter de små lavoarer som nu finns. Det smala utrymmet är svårt att använda till nånting och blir då mera användbart. Mellanväggen ersätts av ett draperi eller liknande.

Under vindstrappan installeras också den nya varmvattenboilern på 500 liter. Den placeras i en ordentlig bassäng med golvsil för att undvika vattenskador. Alla metallrör ersätts med plaströr inne i skyddsrör för att minimera risken för vattenskador. Möjligen lägger vi också värmeslingor längs rören.

Vatteninstallationerna blir väldigt mycket enklare och därmed också säkrare. Vattenburen värme försvinner helt. Vattenskador har varit ett av de största problemen i gamla och också nya hus.

Värmen sköts av fyra luftvärmepumpar (fyrkanterna utanför husväggarna) och hoppeligen senare av kakelugnar. Plats har reserverats runt de gamla piporna (de svarta ringarna och fyrkanterna) där det finns färdig grund och murad bakvägg kvar. Men i år hinner vi knappast mura några kakelugnar.

Det går bra att komma med kommentarer och förslag till exempel på första maj-festen i morgon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *