En tragisk tripp

Nyss hemkomna från Sverige så märkte jag att jag glömt mobiltelefonen i Medåker. Med telefonbok och allting. Så försök inte ringa det vanliga numret utan

0457-3843850

Det är också Ålands mobiltelefon men går till min N900 fickdatamaskin. 614156 går lika bra och till samma telefon. Det senare är ett IP-telefonnummer och åtminstone Inga ringer gratis till det.

Den bättre hälften kunde inte retas för hon hade glömt hem sin telefon då vi åkte. I Sverige använder vi andra telefoner och andra numror eftersom det är obarmhärtigt dyrt att använda en mobil utomlands. Jag är riktigt sur på systemet och hoppas alla mobiloperatörer går i konkurs så fort som möjligt.

Svenska kontantkort är förresten mycket billiga. För hundra kronor (lite på 10 euro)  fick jag kontantkort, telefon (Samsungs billigaste modell men riktigt användbar) och om man laddar med 50 kronor (5 euro) så får man ringa för 0 kr/min till alla telefoner i Sverige i en månads tid. Nåja, varje samtal kostar 1 krona. Så man skall ringa sällan men tala länge.

Mera tragiskt var det på åkrarna i Medåker. Stora sjöar och usel växt. Dessutom minskade vattnet inte alls för ytan hade tydligen slammat igen fullständigt. Lars-Erik  som är vår granne och odlar åkrarna däromkring var dyster och menade att det var ordentlig missväxt. Han klara nog ekonomin men bara därför att han jobbar med markbyggnadsarbeten över halva Sverige.  En sorglig syn var det. Åkrarna runt vårt hus är högt belägna men inte såg det bra ut där heller.

Det hade varit ordentliga oväder och en del tegelpannor hade blåst ned från bastun.

Annars var det riktigt hett. Vi för en ojämn kamp mot gräset som växer så det knakar. Grannarna hade plockat tusentals mördarsniglar och nu vet vi att de äter upp vår fina pepparrot. Man borde dressera vildsvinen att käka upp mördarsniglarna.

Nu börjar det vara dags att städa torken och göra klart för tröskning som troligen blir av i år också.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *