Vattnet (nästan) klart

Pust, det har varit  en hel del arbete men nu är det nya vattnet inkopplat. Också varmvattnet men cirkulationspumpen (begagnad) verkar dålig så den måste bytas. I alla fall är boilern full med vatten och tycks hålla trycket.

Den skall förstås isoleras också på framsidan men först då vi kontrollerat att allting fungerar.

De gamla rören är bortkopplade och  ändarna hänger löst i källaren. Det kommer vatten till en stor vask i “biblioteket” ännu men först måste golvet lappas och öppningen snyggas upp. Avloppet skall bli kvar men troligen ändras litet så det passar den nya vasken. På golvet kommer en filmfanérskiva med plastmatta som viks upp mot väggarna. Tråget med boilern får också ett utlopp som går ned under golvet så vattenskadorna blir minimala i fall av läckage.

Bakom vasken kommer en panel av pärlspont som målas med linoljefärg (vit bruten med ca. 10  % grön umbra). Rör skall också dragas till köket men till allra först måste hålet i golvet lappas. Luckan lämnar vi kvar för det är bra att kunna gå ned under golvet och inspektera.

Värmepumparna väntar på att bli installerade men först måste vi gjuta betongplattor för utedelarna. Och ännu är det varmt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *