Snart färdigt

Gårdagens minitalko gjorde gamla folkskolan användbar igen (nästan). Hålet i golvet är lappat och då den nya panelen är målad så kan vask och kran skruvas fast.

Anne och Inga syns tyvärr inte på bilden. Inga sågade pärlsponten och Anne målade. Vi använder förstås äkta linoljefärg från Byggnadsapoteket (firmornas “linolje”färg kan man inte lita på). Först strök vi shellack på kvistarna. Den torkar på 5-30 minuter och sedan linoljefärg med över hälften kokt linolja som första behandling. Andra målningen sker med outblandad linoljefärg. Alla strykningar med rätt kulör. Linoljefärg är lättmålad om man kommer ihåg att dra tunt, tunt. Ett gammalt skämt är att målarmästaren sade åt sina lärjungar att det skall vara mera färg i pytsen efter det de målat färdigt – så tunt skall det strykas.

Golvet lappades och en filmfanérskiva sattes på.

Det skall ännu läggas en plastmatta utanpå som viks upp mot väggarna. Men redan nu ser det bättre ut. Märk väl att vi sågat upp för luckan i golvet som färegående reparation hade satt fast vilket ledde till att vi sågade sönder golvet bredvid.

Det var litet bråttom så jag hann inte ta så många bilder och så bra blev de inte heller. Göran och Rune sysslade dessutom i nya skolan med att koppla loss rören så nu är vi helt åtskilda. Det finns heller inga rör med vatten i källaren som kan frysa. Inte heller i golvet finns det något vatten. Alltid kan det ju hända nånting men nu har vi verkligen försökt hindra vattenskador på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *