Åter till byggandet

Efter det krångligaste tröskandet det här årtusendet så kan äntligen byggandet på gamla folkskolan fortsätta. Det blev litet längre paus än väntat på grund av regnandet. Men nu skall installeringen av de nya värmepumparna börja – efter det att cementen i stödplattorna blivit tillräckligt stark. Meningen var att slå cementen före tröskandet men det hann vi aldrig med.

En hel del annat är också på hälft men huset står kvar och fungerar. Möjligen måste vi sätta in litet varmluftsfläktar tills värmepumparna är i funktion. Det har i alla fall varit varmt – inte en enda frost sedan våren ! Så nånting positivt har det varit med regnandet och molnen.

Pappret for iväg i början på veckan. Det var en hel del och hjälpte till att bära ut det förra fredagen men jag var då tvungen att tröska det sista – det har inte varit många dagar den här hösten med uppehållsväder.  Så småningom börjar vi i alla fall fungera på nytt. På måndag skall vi ha styrelsemöte på gamla skolan och fundera på vad som måste göras före vintern.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *