Från riva till bygga nytt

Nu är så gott som allting rivet i gamla arbetsrummet (emellanåt duschrum) och nu skall det nya byggas upp. Men i gammal stil och med gamla material. Fast egentligen är de nygamla. Intressant nog fanns det insulit vid ytterväggen och delar av den finns ännu kvar under golvnivå. Nu kommer det “porös träfiberskiva” i stället.

DSCN2588

Den här är från Simolins men det visade sej att det inte var riktigt äkta utan troligen billig import. Den äkta mjuka träfiberskivan är ljusare. Men den verkar vara någorlunda användbar i alla fall. Åtminstone innehåller den massor av luft så den borde isolera bra.

Den nya (begagnade)  dörren visade sej vara smalare i nedre kanten. Troligen är den hyvlad för att gå lätt på förra uppställningsplatsen. Det gäller bara att göra karmen smalare nedtill också. Inte skall man mäta bara ett ställe på gamla saker. Det här syns ju inte utan märks bara då man mäter.

DSCN2587

Nu gäller det att få tag i ett golv – helst ett gammalt som torkat i 50-100 år … Golvbräderna borde vara 4,3 meter långa (4 meter om man använder tvärbräder utmedväggarna). Rummet är lika långt som brett: 430 cm.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *