Pärlspont

Pärlsponten är uppspikad bakom köksskåpen. Den är grön fastän den ser blå ut på den övre bilden.

DSCN0234

DSCN0235

 

Vi kom i går hem med ett trägolv för arbetsrummet. Det har en intressant historia för det är ett berest trägolv. Ursprungligen kommer det från Siljan i Dalarna men har varit en sväng ner i Tyskland. Av nån anledning skickades det tillbaka (konkurs i den tyska firman eller nånting) och blev nedklassificerat från A-sortering. Priset var en tredjedel av katalogpriset så därför är det nu i Hindersby – snål som man är. Det fanns i en träfirma på Södermalm ett par hundra meter från Vikingterminalen så vi lastade det i paketbilen och körde ombord. Alla längder är 5,03 meter så det blev en meter utanför bakdörren men till all tur var det torrt väder i går.

DSCN0240

Allt i bilen skall inte till gamla folkskolan. Vi tog trägolv till Ribackstuvun med detsamma. Men pärlspunten ovanpå (från Borgå) skall spikas upp i skolan.

Arbetsrummet är 4,3×4,3 meter så det behövs inga skarvar. Men alla bräder (20×137 mm) är inpackade och man kan inte se hur de ser ut så i värsta fall har vi köpt väldigt dyr torkad (8 %) ved. Det blir spännande att se men blir inte lagt än på länge eftersom det lönar sej att göra tak och väggar klara först. Det är klent virke så underlaget måste vara ganska tätt (ca. 45 cm) och stabilt men det går säkert bra ovanpå betonggolvet. Fördelen är att det inte lyfter golvet så mycket. Siljans trägolv skall vara så precisa att de inte behöver hyvlas efter läggningen men vi får nu se …

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *