Mjaa, mera blågrått än ljusblått

Jag kunde inte hålla mej utan blandade ihop litet Linusfärg som skulle vara ljusblå (för att måla på köksskåpen). Men enligt min mening är det närmare blågått än ljusblått. Nu har det inte torkat än så kjanske kulören ändras litet men så här blev det:

DSCN3281

Här är färgen ställd mot väggpanelens gröna färg. De borde nog passa ihop ganska bra. Här ser man att man aldrig bör lita på färgkartor som nästan alltid visar fel kulör. Man måste måla litet av färgen och låta torka förrän man vet hur det verkligen blir. Nu ser den här bilden inte heller lika ut som i verkligeheten. Det är mycket svårt att ställa in en bildskärm så att den visar precis rätta färger.

Det är kanske bäst att hålla färgen ganska ljus så är det lättare att byta kulör. Allbäcks Linus-färg är bra eftersom pigmentet kommer i en skild påse. Man blandar pigmentet i en deciliter vatten och sedan blandar man in i den vita Linus-färgen. Då är det lätt att blanda den styrka man vill ha på färgen.

Färgerna är ganska bleka men det var så på 50-talet. Enligt min mening MYCKET bättre än de fruktansvärda starka violetta och gredoliskära färger som kom på 60-talet. Man började ju må illa så fort man såg dem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *