Gamla folkskolan: Årsmöte i sol och vårsådd

Det blev litet stressigt med årsmötet eftersom alla var ute på åkern (utom jag). Avsikten var att hålla mötet före vårsådden men det blev helt tvärtom. I alla fall så var det sol och en hel del folk på mötet som fyllde lilla salen.

Jag kom direkt från harvandet och det märktes tyvärr eftersom jag inte fick igång filmen om årensandet som Bertil Mickos skänk åt föreningen. Det gick bra att digitalisera den (efter det att jag märkt att vår gamla VHS-videospelare var död och lånade en av Inga). Efter litet lödande av kablar (SCART till RCA) så var det bara att köra över den. Vi får tacka Bertil också för att han betalt för den grunka som krävs för att koppla videospelaren till datorn.

Efter årsmötet då alla gått så tittade jag i lugn och ro på systemet och visst fick jag det DÅ att fungera. Typiskt. Och det är en fin film som dokumenterar årensandet och Tessjö å i allmänhet. Vi skall visa den senare i “Bio Gamla skolan”.

Årsmötet var annars rätt så fredligt. Inga överraskningar och styrelsen omvaldes. Vi hade igen nöjet att se Åke och Christine Grandell bland deltagarna. Åke hämtade dessutom två kassar böcker till vårt bibliotek. Det blir spännande att se dem då vi hinner packa upp kassarna.

Förra året gick ännu i begynnelsens tecken men huvudsaken var att värme och vatten är installerade och i funktion. Dessutom är köket förnyat. Litet panel står ännu och väntar på målning och spikning men annars är det färdigt. Men föreningen har kommit igång riktigt bra och ekonomin är till och med ganska god. Bokslutet visar på ett resultat som är + 7772:49 men det ger en felaktig bild för närmare 7000 euro är bundna till olika kommande utgifter. Viktigare är då att de de årliga inkomsterna (hyror) är större än de årliga utgifterna såsom elektricitet och försäkring. Så det verkar som om vi klarar det här.

Om vi ser framåt så har vi en lång lista på saker som borde göras men verksamhetsplanen är mera att betrakta som en femårsplan än sådant vi lovar göra det här året. Aktuellt är nu att fortsätta med byggnadsvårdskursen (fönsterrenovering) och att få pipan i slöjdsalen uppmurad på nytt. Men det blir efter vårsådden.

Tyvärr så var jag så stressad att jag inte kom ihåg att ta ett enda foto av årsmötet fastän jag hade två kameror med. Kanske vi borde ha en skild fotograf ? Men allt får skjutas på litet tills vårsådden är undan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *