Talko på torsdag 31.7 kl.17

För att ställa i ordning till murandet och annars städa upp speciellt slöjdsalen så börjar vi föra ut en mängd saker till uthuset. I all synnerhet gamla möbler som blivit liggande från möbelkursen och inte tagits bort trots fler uppmaningar. Nu åker de ut i uthuset och sedan så bränner vi upp dem om de inte avhämtas.

En mängd annat skall också ut ur slöjdsalen och speciellt virkesförrådet. Vi beslöt att pipan skall muras inne i virkesförrådet för annars hade den kommit ganska långt ut i slöjdsalen. Det betyder att allt skall ut ur förrådet.

Tillfället är utmärkt också att städa upp slöjdsalen och föra bort allt onödigt. Men virke till ställningar skall blir kvar. Verktygsskåpen skall flyttas bort från sin plats eftersom där kommer en kakelugn så småningom. Ena skåpet är redan tömt.

Uppe på vinden skall gångar till pipan byggas och lösa plankor som vippar hit och dit fästas ordentligt.  Lite uppstädning skadar inte heller där.

Utomhus finns en hel del att göra. Vi måste förbereda utplacering av murbruksblandare och senare skall stegar och ställningar byggas för murandet av tut. Gräset är slaget men kunde gärna krattas ihop. En mängd kvistar borde köras bort.

Alla intresserade är hjärtligt välkomna. Inga lovade fixa kaffe och något att tugga på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *