Arbetsmöte på gamla skolan

I dag hade styrelsen ett arbetsmöte med betoning på arbete. Vi städade slöjdsalen riktigt ordentligt och bar bort allt skräp som samlats under årens lopp. Nu känner ni knappt igen er mera:

DSCN4145

DSCN4148

Nu skulle det bara behövas att vi får bort de fruktansvärt hemska färgerna från väggarna …  Virkesförrådet är också tomt och där ståtar den nymurade piipån. Det var årets stora projekt och dyrt blev det – över 5000 euro – men tack vare Åke Grandell så hade vi inga ekonomiska problem. Vi tackar och bockar.

DSCN4149

Muraren, Sauli Hannula från Elimä, skall också ha stort tack för gediget och grundligt arbete. Vi kan absolut rekommendera honom (tel. 050-5453130).

Nu saknas bara en kamin som vi planerar skaffa före november. Före det är det inte heller lämpligt att börja elda. Visst skall det komma en ordentlig kakelugn men inte i år så till dess får det bli kamin. Vedlådan står redan i tamburen. Styrelsen beslöt också skaffa kamera till slöjdsalen för att övervaka kaminen och mätsystemet skall utvidgas.

Ja, det skall ännu sättas plåt kring tuutn bara den hinner få litet styrka. Takstege måste vi också installera förrän vi river ställningarna. Bara det skulle sluta regna nån gång …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *