Modernt byggande ger fuktskador

Sedan 1950-talet har byggandet bara blivit sämre hela tiden. Mögelhus följer på mögelhus och nu slår man larm om tätskikten i badrum.

http://www.dn.se/ekonomi/skador-fran-lackande-tatskikt-vantas-oka/

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har granskat de 20 vanligaste systemen och av dessa läcker 17 ! Det är inte felaktig installation utan själva systemen som är felaktiga. Länsförsäkringar räknar med stor ökning i antalet fuktskador i framtiden. Och fuktskador är mycket dyra att reparera.

Man kan undra hur de repareras ? Med nån metod som är lika dålig eller sämre ? Det är inte fråga om nån sorts flummighet och romantik att gå tillbaka till beprövade byggmetoder och material före 1960. Det är fråga om att helt bryta med den inriktning på byggandet som lett till mögelhusen och som blivit otroligt dyrt i längden. Där gamla stockhus står kvar i prima skick sedan ett par hundra år tillbaka så måste man riva mögelhusen  …

Det är rent tekniskt vansinne. Orsaken är förstås att det skall byggas billigt – för stunden. Sedan lägger man byggfirman i konkurs (byter namn) och ägaren står där med uruselt byggda hus som ingen tar ansvar för. Hela systemet är rent vansinnigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *