Gamla folkskolan inleder verksamheten

Allt blev litet försenat i år. Hela maj gick förlorat på grund av regnandet så först nu kommer vi igång. Staketbygget började vi med men sedan blev det vårsådd. I går hade i alla fall Gamla folkskolans vänner styrelsemöte och vi tänkte oss ha årsmöte veckan efter Johanni på onsdagen den 24 juni kl.19.

Inför årsmötet skall det städas och putsas upp litet så på torsdag den 11 juni kl. 17 skall gräset slås och krattas och städas. Vi har ju en lång lista på arbeten men därifrån plockar vi bara det som behövs.

Tanken är också att inför årsmötet installera vår “biograf”. Den består att den förstärkare som vi fick av Åke Grandell samt projektor och datamaskin. “Filmerna” är alla i form av video på sticka eller i datamaskinen. Nu finns bland annat den årensningsvideo som vi fick av Bertel Mickos i digital form. Vi kommer att ha två “biografsalonger” – en i stora salen och en i lilla salen. Förstås kan man använda dessa också för video och TV direkt från nätet.

Köket börjar vara färdigt. Panelen är uppspikad och det saknas bara en del lister. Ifall nån har tänkt köra ett gammalt fungerande kylskåp till avstjälpningen så kunde vi byta mot vårt nuvarande kylskåp som alls inte stannar utan fryser ned allt så länge stöpseln är i. Det får hellre åka iväg ifall vi kunde få ett fungerande kylskåp.  Det är inte påkopplat så ofta men förra sommaren under murandet var det litet besvärligt då mjölken frös till is ifall man glömde i stöpseln.

Just nu är det fönsterarbete på gång och lilla salen skall målas om i en litet mildare gul färg (den nuvarande är ganska hemsk) och så skall rullgradiner monteras upp för “biografen”. Listarbeten finns där också men de görs så småningom då vi får tid.

Arbetsrummets skivor väntar fortfarande men nu har jag testat en teknik att skruva upp dem med rostfria stora brickor. Skruva därför att det är lättare att reglera. Spikhuvud går lätt igenom skivan.

Uppe på taket skall plåtar sättas kring den nya pipan och en hatt utanpå så den inte blir våt och fryser sönder. I vinden skall det städas upp och taket till virkeslagret (där öppningen i mellantaket finns) skall lappas ihop och isoleras med bergull. Senare skall hela vinden isoleras med cellulosaull.

Visst finns det pyssel men i stora drag är huset i prima skick så det är ingen katastrof nånstans..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *