Skrivbord och bokhylla

I dag kom vi hem från Sverige med ett skrivbord och en bokhylla som vi hittade på Blocket (i Mariestad). De är av typ Äpplet – en jugendstil från början på 1900-talet och borde passa i stilen.

I bokhyllan finns de böcker syskonen Grandell skänkte åt föreningen. Bonniers konversationslexikon från 1922-29 har säkert använts som källa för den kunskap som förmedlats till flera generationer hindersbyggar och bäckbyggar. Det är väldigt intressant att läsa hur man såg på världen då – ingen visste ännu nånting om vad som skulle komma på 30-talet och 40-talet.

En hylla nedåt finns Svalanböcker med klassiker som Hjalmar Bergman och Sigfrid Siwerz. Jag hittade till och med flera som jag inte läst. Det är kvalitetslitteratur i motsats till dagens skräp.

I Sverige var det vinter då vi hämtade möblerna. Det var litet nervöst att se huruvida vi skulle komma iväg på vår lilla väg. Bilarna vid vägen hör till skogshuggare som höll på att röja i skogen bredvid.

Nu finns det också material till bord och hyllor för fibercentralen så det går att börja bygga den. Men knappast blir den färdig före jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *