Byggnadsapoteket har öppnat i Helsingfors

Byggnadsapoteket i Billnäs har blivit den ledande specialaffären för bra byggnadsmaterial, dvs. sådant som har använts i minst 50 år i motsats till dagens uppreklamerade nya produkter som ibland visar sej vara omöjliga redan efter några år. Mögelhus har det byggts sedan 1960 och det tycks vara omöjligt att få slut på eländet.

Nu har Byggnadsapoteket öppnat filial i Helsingfors på Högbergsgatan 8 (södra Helsingfors). Det är i samma kvarter som vår bostad på Skepparegatan så man kan alltid försöka få Henrik att knalla in där och hämta det som behövs. Personligen försöker jag undvika Helsingfors så grundligt som möjligt. Jag bodde där i nästan 30 år och det räcker för det här livet.

Med tanke på vår byggnadsvårdskurs så är det i alla fall bra att det finns en filial närmare – även om det inte tar så mycket mera tid att köra till Billnäs. Åtminstone skall man undvika rusningstider i Helsingfors för trafiken har blivit helt omöjlig nu.

Byggnadsapotekets handbok är en verklig lunta som varje byggnadsvårdare (alla som är intresserade av hållbart byggande) borde skaffa sej. Nummer 3 säljs nu för litet under 40 euro. Rekommenderas varmt. Vissa av prylarna får man helt enkelt inte på annat håll och så är kvaliteten betydligt bättre än i vanliga affärer.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *