Gamla folkskolans vänner ÅRSMÖTE lördag kl. 14

Det blir alltså årsmöte

lördagen den 26 april 2014 kl. 14 på gamla folkskolan

precis som det planerades. Alla är hjärtligt välkomna – också nya medlemmar. Det finns inte med i verksamhetsberättelsen som bara behandlar år 2013 men i år fick vi en hel del nya medlemmar vid kursen för byggnadsvård (som Silmu höll på skolan men som vi deltog i med litet talkoarbete). Vattnet och köket tog en hel del krafter men är nu färdiga och slöjdsalen tom (tack till VAKO) och tanken är att mura upp pipan med dubbla rökgångar så vi kan sätta in två kakelugnar. Vi har anhållit om stöd för murning av Kulturfonden men även om de stackarna inte har råd att stöda oss med ett par tusen euro efter den halva Guggenheim-miljonen så murar vi upp pipan i alla fall.

Fönstren skall också tätas och kittas och målas den här sommaren och hoppeligen får vi igång arbetsrummet till vintern. Värme och vatten är i alla fall klara. Biblioteket har fått sin början då vi bar in en bokhylla i salen (mötesrummet) men det egentliga biblioteket skall bli i arbetsrummet då det blir färdigt.

I vintras lärde vi oss att avloppet i källaren borde isoleras men det skall väl gå att ordna. Till all tur var det en varm vinter för det mesta.

Vi tänkte hålla årsmöte i god tid före vårsådden men människan spår och vädret rår så nu blev det rekordtidigt vårbruk. I alla fall så körde jag nyss ett varv runt åkrarna och konstaterade att det är spitjitt så riktigt stor panik med sådden är det inte ännu. Man hinner kanske gå på årsmötet först …

Dörrarna är öppna från klockan tretton och vi ställer ut en hel del som Bertil Mickos har skänkt föreningen. Ifall jag får igång systemet så visar vi filmen om Tessjö årensning – den är nu digitaliserad. Man kan också titta på lärarinnan Olga Elgs gamla gungstol (skänkt av Christine Grandell) och en mängd böcker i biblioteket skänkta av Åke Grandell. Ett stort tack till alla som skänkt oss en massa fina saker !

Hjärtligt välkomna !

DSCN0581

Det nya köket i full funktion vid byggnadsvårdskursen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *